Yüz bölgesinde çok sayıda kırışıklık ve sarkma meydana gelen insanların yüz gerdirme ameliyatlarında kullanılan yüz gerdirme teknikleri hala geçerliliğini sürdürmektedir. Ameliyat olacak bireylerin kulak önünden itibaren başlanarak kulak arkasına kadar giden ince bir kesi yapılmaktadır. Bu tekniğin en önemli noktası derindeki dokuların gerilmesini sağlamaktır.
Çünkü cilt kendi kendine gerilirse iyileşme esnasında çeşitli sorunlar ortaya çıkabilmektedir. En derindeki dokuların başarılı bir şekilde gerilmesi, uzun süreli ve kalıcı bir etki oluşmasını da tetikler. Bu gerdirme yöntemini genellikle orta yaş üstü insanlar tercih etmektedir. Çünkü yaşın ilerlemesinden kaynaklı olarak birçok kırışıklık ve sarkma meydana gelmiştir.
Bir diğer yüz germe ameliyat seçeneği ise; endoskop eşliğinde yapılan yüz gerdirme işlemidir. Endoskoplar, yaklaşık 4 milimetre kalınlığa sahip kameralardır. Yüz germe ameliyatı esnasında bu kameralar kullanılmaktadır. Bu teknik sayesinde yapılmakta olan işlem saçlı deri içinde ince kesiler yapılmasıdır. Böylelikle derindeki dokular çekilerek gerdirilmektedir.
Bu yöntem, özellikle yüzündeki sarkma ve kırışıklıkların az olduğu bireyler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Genellikle orta yaş tarafından yapılan teknik etkili sonuca ulaştırmaktadır.
Yüz Gerdirme İşlemi Nasıl Yapılır?
Yüz germe ameliyatları kulak dibinden başlayan ve kulak arkasına doğru oldukça ince bir kesi çekilerek yapılır. Bu ameliyat tipi yalnızca yüz gerdirmek için değil aynı zamanda yüzü şekillendirme aşamasında da etkili olmaktadır. Asıl yapılmakta olan işlem, aşağıya doğru sarkan derinin eski yerine ulaştırılması işlemidir.
Aynı işlem boyun çevresinde de uygulanarak çeneye doğru gerginlik sağlanabilir. Ayrıca yüz germe ameliyatı esnasında yağ enjeksiyonu, kaş kaldırma, dolgu çene estetiği gibi işlemler gerçekleştirilebilir. Peki, bu ameliyata ne zaman ihtiyaç duyulur? Gelin hep birlikte bu soruya yanıt arayalım.
Doğal bir güzelliğe erişmek isteyen tüm kadınların konforlu bir biçimde uygulama yaptırabilmelerini sağlayan estetik cerrahi alan yenilikleri, yüz germe ameliyatı noktasında da bireyleri sevindiriyor. Yüz germe ameliyatı; kullanılmakta olan kozmetik ürünlerin veya dolgu botoks gibi işlemlerin yeterli olmadığı durumlarda ileri yaşlar için tercih edilmektedir.
Özellikle 55 yaş ve üzeri kadınlarda uygulanan yüz germe ameliyatı bazı kişilerde belirli bölgelerde belirli tekrar uygulanmaktadır. Boyun bölgesi ve çene çizgisi üzerinde yaşanan deformasyonlar, kulak önündeki deri fazlalıkları, yüz bölgesinin tamamından görülebilen derin kırışıklıkların giderilmesinde uygulanır.
Bireylere uygulanan yüz germe ameliyatı, kulak üzerindeki bölgeden başlanarak uygulanmakta olan kesi ile deri fazlalıklarının tamamen alınması ve gerdirilmesi işlemidir. Bu işlem neticesinde yaşlanmaya bağlı olarak gelişen kırışıklıklar, deri fazlalıkları ve sarkmalar alınarak dinç ve genç bir yüz formuna sahip olmak hedeflenir.
Bu işlem esnasında aynı zamanda göz kapağı estetiği, çene germe ve boyun germe ameliyatı da uygulanarak bütünsel bir iyileşme süreci sağlanabilmektedir.
Operasyon Süreci
Yüz gerdirme ameliyatı esnasında diğer tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi bir takım risk faktörleri söz konusudur. Bu faktörler; kanama, deri kaybı, enfeksiyon ve ödem gibi problemlerdir. Alanında uzman cerrahların tercih edilmesi bu faktörlerin önüne geçilmesinde etkin rol oynamaktadır.
Bununla birlikte ameliyattan önce ve sonra sigara içmemeye özen gösterilmelidir. Bu süreçte sigara kullanımı yaranın iyileşmesini geciktirerek, ameliyatın nitelikli bir şekilde gerçekleşmesinin önüne geçebilmektedir.
Operasyon Sonrası Yaşam
Yüz gerdirme işlemlerinin süresi hastanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama olarak 4 ve 8 saat arasında sürmektedir. Ameliyattan hemen sonra sonucu tam anlamıyla fark edebilmeniz için en az 1 ay geçmesi gerekmektedir. Dikişlerin alınmasından hemen sonra makyaj yapmanın bir sakıncası bulunmamaktadır.
Buna karşılık, mümkün olduğunca güneş ışınlarından korunmanız gerekmektedir. Eğer, güneşe çıkmanız zorunluysa yüksek etkili bir koruyucu kullanmanız şarttır. Genellikle ameliyat sonrası süreç şu şekilde ilerlemektedir:
- İlk zamanlarda boyunluk takılması gerekebilmektedir. Çünkü şişlikler ve morluklar en az seviyede bırakılmalıdır.
- İlk 2 hafta şişlikler oldukça artacak daha sonra bu şişlik ve morluklar yavaşça inmeye ve silikleşmeye başlayacaktır. Aynı zamanda dikişler ve bandajların alınmasının hemen ardından duşa girebilecek ve makyaj yapmaya başlayabileceksiniz.
- Yavaş yavaş gündelik hayatımıza geri dönmeye başlayabilirsiniz. Her zaman yapmış olduğunuz aktiviteleri yapabileceksiniz.
- Yaklaşık 2-3 hafta sonra şişlikler tamamen inecek ve spor aktivitelerini tekrardan yapabileceksiniz. Morluk ve şişliklerimizin tamamı geçmese de büyük bir kısmı yok olacak.
- İyileşme süreci sona erene kadar güneşten korunmanız gerekecektir.