Pandora Garden Koleksiyonu
Pandora Garden koleksiyonuna eklenen yeni mücevherler, her bahar açan çiçekleri kutlayarak bize ümit veriyor ve bize doğanın harikalarını hatırlatıyor. Zarif yüzükler ve yeni charm’larla bahar stiline renk kat. Pandora baharının habercisi Papatya charm’lar, bu sezon ilk kere mor renkte. Yeni Mor Papatya Charm’lar, parıltılı ve renkli stil olanakları sunuyor. Elde yapılmış Pembe Papatya Charm’ının yaprakları, Pandora Moments O Kolye Ucu ile kusursuz düzen içinde.
Koleksiyonun sürprizleri, 925 ayar gümüş ve Pandora Rose seçenekleri ile baharın enerjisini yansıtan Pandora Moments Çoklu Zincir Bileklikler.
Koleksiyona katılan bu yeni tasarımlar, çağdaş ve minimalist detaylarıyla yeni favorileriniz olacak. Sezonun başka yeni mücevherleri arasında, parıltılı taşlara sahip Papatya Yüzükleri de saymak gerekiyor.
Yüzükleri isterseniz birlikte takın, isterseniz bilekliğinizde yahut kolyenizde değişik renkteki charm’larla beraber kullanın. Pandora Garden ile çiçeklerin güzelliği her an yanınızda olacak.
Pandora Kreatif Direktörleri, Francesco Terzo ve A. Filippo Ficarelli, bu koleksiyonun tamamını, "Saf bir keşif duygusunu tekrar canlandırmak için içinizdeki çocuğu tekrar canlandırmakla ilgili" olarak tanımlıyorlar. "Ustalık ve ayrıntılı süslemeler yardımıyla, papatyanın güzelliğini vurgulamayı başardık" diye de ekliyorlar.
Baharın büyüsünü, gizemini ve umudunu yansıtan mücevherlerle ufak mucizeleri üzerinizde taşımak isterseniz internet sitesini ve mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.
Çiçek taçları yarım açılarak lale çiçeğine benzer görüntü veriyorlar. Dudak uçuklatan eşsiz bir çeşit.
Koleksiyon Sardunyalar:
Özel koleksiyon serisi sardunyalarımız, Dünya'nın dört bir yanından seneler içinde topladığımız çeşitlerden oluşmaktadır. Neredeyse hiçbiri ticari olarak toplu olarak imal edilen türler olmadıklarından yalnızca çiçek meraklılarınca günümüze kadar tasarlanmış türlerdir. Yıl boyu çiçek açan türler olup, kışın soğuktan yazın ise aşırı sıcaklardan korumanız yeterlidir.
Gevşek, verimli, iyi toprakta daha iyi gelişirler. Kimi yaprakları, kimi katmerli gül çiçekleri, kimi bitki yapısı ile göz doldururlar.
Genel bilgi:
Sardunyalar hem saksıların üstelik bahçelerin en çok tercih edilen çiçeklerindendir. Kolay, eziyetsiz ve yetiştireni mutlu eden çiçekleri, kokulu yaprakları ile yaz bahçelerinin vazgeçilmezi sardunyalar, fideden kolayca basit yetişirler. Yetiştirdiğiniz bitkinizden kolayca dal daldırma tekniği ile çoğaltabilir, bütün saksılarınızı eşsiz çiçekleri ile donatabilirsiniz.
Sardunyalar ilk cemre düşmesinden itibaren, ilk donlara kadar çiçeklenirler. Sardunyalar verimli toprak sevdiklerinden kesinlikle her bahar öncesi toprakları zenginleştirilmelidir. Saksı yetiştiriciliğinde bahar ve yaz süresince düzenli gübreleme uygulamak çiçeklenmeyi artırır. Sardunyalara özel gübrelerimiz ve sezonda yalnızca tek uygulama ile bütün sezon süresince çiçek açtıran kaliteli gübrelerimiz için kesinlikle bitki gıdaları bölümümüzü ziyaret ediniz.
Dikim yeri: Aydınlık ve yarı gölge
Önerilen: İç ve dış mekanda güneş alan saksı ve çiçek tarhlarında yetiştirilmeye uygun.
Toprak: Geçirgen yüksek verimli toprak.
Büyüme sürati: Hızlı
Çiçeklenme devresi: Bazı türler hariç bütün türler neredeyse sene boyu çiçeklidir.
Dona dayanıklılık : Donlara karşı hassas. Dış mekanda bahar ve yaz aylarında tutulan bitkiler sonbaharla beraber iç mekan bitkisi olarak yetiştirilebilirler. Yaz kış dışarı çıkartmadan iç mekanda dahi yetiştirebilirsiniz. Bol ışık alan aydınlık yerlerden hoşlanırlar.
İklim kuşağı: 8-10
Ömrü: Çok yıllık
Dikim, bakım ve gübreleme:
Fideler elinize geçer geçmez, içi verimli, hafif toprak torf karışımı ile dolu saksılara dikimini gerçekleştirin. Fideleri asla bekletmeyin ve çiçeklenmesini istediğiniz ortalama 15-20 cm çaplı saksılara dikiniz. Eğer elinizde saksınız yoksa kesinlikle fide siparişinden evvela saksılarınızı hazır ediniz.
İç mekan yetiştiricilikte bol ışık alan berrak bir yere yerleştirin. Geçen çiçeklerini çok vakit üstünde tutmayın çünkü bitkiyi zayıflatırlar. Bahar ve yaz döneminde tertipli gübreleme yapınız.
Sardunyanızı diktikten derhal sonra ilk sulamasını yapın. Buna can suyu adı verilir. Can suyunu verdikten sonra bitkinin hem yerine alışması üstelik köklerinin tutunması için toprak neredeyse kuruyana kadar tekrar sulama yapmayın. Toprağın üzeri açık kahve rengine dönüp suyunu çekince 2. sulamasını yapabilirsiniz.
Sardunyanızı sezon süresince toprağı kurumaya yakın sulamaya devam ediniz. Sulama suyu temiz olmalı, sulama etraflıca saksının altından su çıkana kadar bolca yapılmalıdır.
1 sulama suyu gübresiz, takip eden sulama suyu ise seyreltilmiş likit gübre ile yapılırsa sezonda ilerleme ve çiçeklenme bol olur.
Sardunyalar temiz toprak sevdiklerinden, her sezon sardunlarınızın toprağını yenileme ve havalandırmak onlara çok iyi gelir.