Şeker Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?
21 gün şeker kullanmadan yapılan Şeker Diyeti, son zamanların en popüler diyetleri arasında yer almaktadır
21 gün şeker kullanmadan yapılan Şeker Diyeti, son zamanların en popüler diyetleri arasında yer almaktadır. Söz konusu diyeti bilinen diğer diyet türlerinden ayran pek çok farklı özellik bulunmaktadır. Bu diyet ile ilgili merak konusu olan birçok sorun mevcuttur. Bu soruların başında şeker diyeti neden 21 günlük zaman dilimini kapsar? Şeker diyeti ile bilinen diğer diyetler arasındaki en temel fark nedir? 21 günlük bir zaman dilimini kapsayan bu şeker diyeti nasıl yapılır? Şeker diyetinde neler yenmelidir? Şeklinde sorulara yanıt arama girişiminde bulunulmaktadır.
Şeker diyeti sağlıklı beslenme ve zayıflamanın formülünü arayanlar için eşsiz bir avantaj olmaktadır. 21 gün boyunca kişinin hiçbir şekilde şeker ve şeker içeren besinler tüketmemesi ile yapılabilen bir diyet türüdür. Bu diyet türünde şekerin tüm türlerinden kesinlikle uzak durulmalı ve diyeti uygun bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Besin öğeleri arasından şekeri tamamen çıkarmış olmak zayıflamanızda etkili olacaktır. 21 gün süren bu şeker diyetinde temel hedef şekeri vücuttan uzaklaştırarak sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi sağlamak olmaktadır. Bu sayede 21 günlük şeker diyetine uyan kişiler eskisinden daha sağlıklı vücuda sahip olur.
Söz konusu diyet 21 günlük zaman dilimini kapsadığı için vücut diyete kolaylıkla alışır. 21 gün süren şeker diyeti nasıl yapılır? Öncelikle 21 günü şekersiz geçirmek için kendinizi hazır hissetmeniz gerekmektedir. Süreç başladığı zaman bu zaman dilimi içerisinde tüketilebilecek ve tüketilmeyecek besinleri saptamanız ve ona uygun bir liste oluşturmanız gerekmektedir.
21 Günlük Şekersiz Diyet Programında Tüketmeniz Gereken Yiyecekler 21 gün sürecek olan şekersiz beslenme listenizde kesinlikle yer alması gereken yiyeceklerin başında taze meyve ve sebzeler yer almaktadır. Bu süreçte bol bol meyve ve sebze tüketmeniz sağlıklı beslenmenizi ve kilo vermenizi sağlayacaktır. Et ve süt ürünleri şeker kullanımını kestiğiniz bu dönemde sizler için gerekli protein ve vitamin ihtiyacını sağlamanızda ön ayak olacaktır. Tavuk ve balık gibi yağ oranı az olan etleri tüketebilirsiniz. Kuyruk yağı gibi çok yağlı etleri tercih etmemeye özen göstermelisiniz. Açık havada bol bol yürüyüş yapmanız, egzersiz yapmanız kilo vermenizi olumlu yönde etkileyecektir.Sağlıklı beslenmeye ek olarak zinde kalmak için düzenli uyku uyumanız gerekmektedir. Haşlanmış yumurta, domates, zeytin, peynir, yalnızca 1 dilim tam buğday ekmeği, bolca yeşillik gibi organik ve sağlıklı besinlere yönelmeniz sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Aynı zamanda 21 gün sürecek olan şeker diyetinizin gidişatını olumlu yönde etkileyecektir. Günde en az 1 porsiyon meyve tüketmeniz gerekmektedir. Meyveleri porsiyon olarak tüketemiyorsanız bol su ile yıkayarak sıkıp taze meyve suyu haline getirerek tüketebilirsiniz. Yoğurt, ayran ve süt gibi pastörize edilmiş besinleri tüketebilirsiniz. Yağ olarak ayçiçeği yağı kullanmak yerine zeytinyağı kullanmayı tercih ettiğiniz takdirde istediğiniz kiloya inebileceksiniz.Tüm diyet önerilerimizde olduğu gibi, vücudunuzun önerilen diyete uygunluğu konusunda bir hekim veya diyetisyenden profesyonel destek almak doğru bir tercih olacaktır.