Koltukaltı Terlemesi ve Botoks Tedavisi

17 Mart 2021 - 16:41

Koltukaltı Terlemesi ve Botoks Koltukaltı aşırı terliyor, ancak bu soruna çözüm bulamıyorsanız botoks tedavisini denemeye hazır mısınız? Hadi okuyalım

Koltukaltı Terlemesi ve Botoks

Koltukaltı aşırı terliyor, ancak bu soruna çözüm bulamıyorsanız botoks tedavisini denemeye hazır mısınız? Hadi okuyalım...

Hiperhidroz yahut ekstrem terleme, insanı mutsuz eden bir hastalıktır. ‘Aksiller hiperhidroz’, koltuk altındaki terleme halini söylem eder ve genellikle buluğ çağı zamanlarında başlar. Diğer hiperhidroz türleri arasında avuç içi terlemesini ve ayak terlemesini gösterebiliriz.

https://kadinvekahve.com/koltuk-alti-kararmasina-karsi-cozumler/

Koltuk altı terlemesi ve botoks

Aşırı terleme kişide utanma ve rahatsızlık duygusal yaratıyor. Ter, kıyafetlerde leke ve iz bıraktığı için kötü bir görüntü meydana getiriyor. Bu sebeple insanın sosyal hayatını dahi çok etkilediğini ifade etmek mümkün… Çok ileri vakalarda günlük faaliyetlerin normal bir şekilde yürütülmesi dahi zor olabiliyor. Mesela el sıkışmak, direksiyon tutmak gibi…

Hiperhidrozun nedeni nedir?
Hiperhidroz, nörolojik yahut metabolik hastalıklar sonucunda meydana çıkabiliyor. Ancak büsbütün sıhhatli insanlarda dahi nüksedebilen bir belirti olduğunu ifade etmek mümkün.

Hiperhidroz nasıl tedavi edilir?
Hiperhidroza en verimli çözüm olarak nitelendirdiğimiz Botoks’a geçmeden evvela aşağıda belirtilen yöntemleri tecrübe edinmekte yarar var:

Reçetesiz satılan ter engelleyici ilaçlar, deodorantlar. Alüminyum Klorür içeren deodorantlar daha tesirli olabiliyor. ‘Doğal’ olarak nitelendirilen mamüller maalesef fazlası vakit yetersiz kalıyor. Reçeteli, güçlü deodorantlar. İçeriğinde aliminyum klorür heksahidrat bulunuyor.

’Lontophoresis’ prosedürü. Çeşme suyu kullanılarak deriye direkt elektrik akımı gönderiliyor.

Ağız aracılığıyla alınan ilaçlar. Doktorunuzun tavsiye edebileceği, terlemeyi azaltan reçeteli ilaçları tecrübe edinebilirsiniz. (Antikolinerjik içerikli ilaçlar)

[caption id="attachment_649" align="alignnone" width="696"] koltukaltı terlemesi ve botoks[/caption]

Ekstrem terlemeye en verimli çözüm: Botoks
Kırışıklıkları tedavi etmek hedefiyle sarfedilen Botulinum botoks, gerçekte senelerdir tıpta dahi tercih edilen aktif bir madde. Estetik müdahalelerin beraberinde kas spazmlarını ve birtakım baş ağrılarını gidermekte de kullanılıyor. En yeni aplikasyon kısmı şayet koltuk altları…

Botoks nasıl uygulanıyor?

50 birim Botoks maddesi, koltuk altında aşağı yukarı 20 değişik noktaya enjekte ediliyor. Bu doz altı aya kadar size rahatlık sağlayacak, koltuk altlarınızı kuru tutacaktır. Enjeksiyonlar azıcık rahatsız edici ama çok ufak bir iğne seçilirse ıstırap minimuma indirilebiliyor.

Riskleri bilelim
Koltuk altlarınıza Botoks yaptırmadan evvela tehlikeler ile ilgili bilinçlenmekte yarar var. Uygulama ardından alerjik bir tepki geliştiğini ayrım ederseniz; şişmeler, yutma, konuşma ve soluk alma zorlukları gibi, derhal hekiminizle iletişime geçin.

Koltuk Altı Botoksu (Terleme Tedavisi)
Koltuk altı ter bezlerinin yoğun olarak çalıştığı bir bölgedir. Bu sebeple insanlarda koltuk altı terleme problemi bireyin hususi yaşamının negatif etkilenmesine yahut cemiyet içinde özgüvenini yitirmesine yol açabilmektedir. Rahatsız edici düzeyde terlemenin pekçok niçin olabilmektedir. Bunlar arasında gerilim, sarfedilen ilaçlar, tiroid etkinliği yahut belli hastalıklar ile bu terleme problemi meydana çıkabilmektedir.

Aşırı terleme tedavisinde botoks tüketimi epey verimli ve tesirli neticeler meydana çıkarmaktadır. Aktif olarak çalışan ter bezlerine yapılan botoks bu ter bezlerini deaktif ederek veya ter bezlerinin aktivitesini azaltarak fonksiyon görürler. Bu aplikasyon koltuk altı ter bezlerine uygulanmasının beraberinde avuç içleri, ayak altları gibi ter bezlerinin çok çalıştığı bölgelere de güvenle yapılmaktadır. Tek seansta yapılan botoksla terleme tedavisi, hasta yönünden başka terleme tedavisi yöntemlerine oranla çok büyük konfor ve rahatlık sunmaktadır.

Botoksla Terleme Tedavisi Nasıl Olur?

Botoksla ekstrem terleme tedavisi epey kolay bir uygulamadır. Deri altındaki ter bezlerine botoks enjekte edilerek ter bezlerinin sinirler ile bağlantısı sınırlandırılır. Bu şekilde ter bezinin etkinliği kısıtlı olur. Bu sayede şahıs ekstrem terleme sorunundan kurtulmuş olmaktadır. Uygulama ortalama olarak 15 dakika kadar sürmektedir. Fakat bu zaman yapılan mıntıka sayısına göre şahıstan şahsa farklılık gösterebilmektedir.

Botoksla Terleme Tedavisi Kalıcı Mıdır?
Terleme tedavisi büsbütün daimi bir aplikasyon değildir. Botoks uygulandıktan ileri 2 ila 3. gün etkileri görülmeye başlanır. İkinci haftanın nihayetinde şayet tam manasıyla tesirini gösterir. Fakat botoksla terleme tedavisi yaşam boyu daimi bir aplikasyon değildir. Ortalama olarak 6 ila 8 ay parçası tesirli bir zamanı mevcuttur. Bu sürecin nihayetinde şahıs yineleme yaptırmaya karar verebilir ve kalıcılık bu yolla sağlanabilir.

Botoksla Terleme Tedavisi Ağrılı Bir İşlem Midir?
Botoksla terleme tedavisi enjektörler kullanılarak iğneleme ile uygulandığı için sızı eşiği düşük şahıslarda rahatsızlık yaratacak derecede sızı oluşturabilmektedir. Yalnız bu sızı dayanılmayacak bir sızı düzeyinde değildir. Hastanın haline tabi olarak ağrıkesici iğneler yahut yerel anestezi ile de yapılabilmektedir. İşlem bu yolla uygulandığında şayet rastgele bir ağrıdan konuşmak söz hususu olmayacaktır.

Botoksla Terleme Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
Terleme tedavisi bayan - erkek ayrımı olmaksızın ekstrem terleme problemi yaşam sürdüren yahut terlemeden ötürü yaşamı negatif yönde büyülenen herkese hekimin onayı dâhilinde uygulanabilmektedir. Bunun beraberinde birtakım risk gruplarına karşı uygulanması umumi olarak doğru bulunmamaktadır.

Bunlar; ana adayları (gebelik süreci içinde olanlar), emziren annelere, nöromüsküler (kas ve sinir) rahatsızlıkları bulunanlara, kanama problemi yaşayanlara yahut botoksun yapılacağı gaye bölümde deri hastalıkları bulunan şahıslara uygulanmaması doğru olarak kabul edilmektedir. Bunun haricinde botoks uygulamasının yapılıp yapılmayacağı büsbütün hekimin inisiyatifinde olan bir karardır.

Botoksla Terleme Tedavisi Yan Etkileri Nelerdir?
Botoks uygulamasının bilindik hiç bir yan tesiri bulunmamaktadır. Botoks inme gibi hastalıklara neden olmaz. Uygulamanın birincil hedefi ter bezleri ile sinir dokusu arasındaki bağı zayıflatmaktır. Bu sayede terleme engellenmiş olur. Bunun beraberinde botoks vücuttan ilk 24 saat içinde atılırken tesiri 6 ila 8 ay kadar devam etmektedir. Botoks ile ilgili olarak bir hatalı idrak şayet de botoksun bir zehir olduğu yanılgısıdır. Botoks bir zehir değil, bir tür bakteriden elde ettikleri ilaçtır. Botoks ardından bireyin kas ve sinir dokusunda rastgele bir travma meydana çıkması söz hususu değildir. Botoksun tesiri atlattıktan sonra şahıs büsbütün 6 ay öncesini geri dönmektedir.