Kolay Hamile Kalma Yöntemleri
Çocuk sahibi olmak istediğimizde hemen kucağımıza tatlı bir bebek görmek isteriz
Çocuk sahibi olmak istediğimizde hemen kucağımıza tatlı bir bebek görmek isteriz. Ne yazık ki, çocuk sahibi olmak için en azından dokuz aylık gebelik süresinin geçmesi gerekiyor. Kimi zaman ise hamile kalmak bile o kadar kolay değildir. Ancak kolay hamile kalma yöntemleri hakkında bir fikriniz varsa işiniz kolaylaşabilir.
Hamile kalmak için uygulamanız gereken püf noktaları bilmelisiniz. Bununla birlikte, hemen hemen her zaman biraz şansa da ihtiyacınız vardır. Zamanlama, diyet ve sağlık gibi birçok faktör de hamile kalma sürecinde yardımcınız olacaktır. Bakalım kolayca hamile kalabilmek için nelere ihtiyacınız var!
Kolay Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir?Bazılarının aylarca uğraşması işe yaramaz, bazıları ise doğum kontrol hapı bıraktıktan hemen sonra hamile kalabilir. Kader çarkı dünyaya gelecek her yeni bebek için yeniden döner. Çocuk sahibi olmak bir açıdan kesinlikle kısmet meselesidir. Ancak bu durum, hamile kalmayı kolaylaştıracak ve hızlandıracak yollar olduğu gerçeğini değiştirmez.
Hamile kalmak, beraberlikten itibaren ortalama bir ve üç yıl arasında gerçekleşir. Bu süre istatistiksel bir bilgidir. Ancak hamile kalmayı etkileyebilecek birçok faktör var. Tıbbi gerçeklere ek olarak, deneyebileceğiniz yöntemler de bulunmaktadır.
Her şeyden önce hiçbir yöntemin garantisi olmadığını bilmelisiniz. Bilmeniz gereken bir diğer önemli mesele de hamile kalmayı stres haline getirmenin süreci olumsuz etkileyeceğidir. Duyduğunuz tüm önerileri değerlendirmeye alabilirsiniz. Ancak lütfen kendinizi baskı altına almayın. Her vücudun yapısal olarak farklı olduğunu unutmayın. Ve her şeyin de kendi zamanını beklediğini…
Şimdi gelelim sizler için derlediğimiz hamile kalmayı kolaylaştıracak yöntemlere:
Doğum kontrolü kullanmayı bırakın. Doğru zamanda ilişkiye girin. Folik asit alın. Sağlıklı bir diyet yapın. Stresten Kaçının.Bazı doğum kontrol yöntemlerinde, doğum kontrol yöntemini durdurmak adet döngülerinizi veya doğurganlığınızı etkilemez. Ancak doğum kontrol hapı ve doğum kontrol iğneleri gibi diğer yöntemlerde, doğum kontrolü durdurulduktan sonra adet döngüsünün normale dönmesi biraz zaman alabilir. Eğer doğum kontrol hapı ya da iğnesi kullanıyorsanız bunları kullanmayı bıraktıktan sonra vücudunuzun hamileliğe hazır olması için ona zaman tanımalısınız.
ZamanlamaHer iki çiftten birinin hamilelik için yanlış zamanlama yaptığını biliyor muydunuz? Bir kadının vücudu adet döngüsünün yalnızca birkaç gününde hamile kalmaya hazırdır. Yumurtlama gününde (veya yumurtlamadan önceki günlerde cinsel ilişkiye girerek hamile kalma şansınızı en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Muhtemelen ortalama döngünün 28 gün sürdüğünü ve yumurtlamanın döngünün 14. gününde gerçekleştiğini biliyorsunuzdur.
Ancak bu veriler yalnızca ortalamalardır. Aslında, çoğu kadının bu “ortalamadan” sapan döngüleri vardır. Bir yumurtlama testi ile yumurtlama tarihinizi belirleyebilir ve yumurtlamadan emin olabilirsiniz.
Folik Asit TakviyesiHamile kalmak isteyen veya halihazırda hamile olan kadınların günlük olarak folik asit tabletleri almaları önerilmektedir. Bu takviyelere, gebe kalmaya çalışmadan üç ay önce başlanması gerekir. Size uygun takviyeyi belirlemek için doktorunuza danışınız.
BeslenmeHamile kalmadan önce bebeğiniz için en iyi koşulları dünyaya getirmek için beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Bu aşamada düzenli yemenizi, bol taze meyve ve sebze ile dengeli beslenmenizi ve mümkün olduğunca fast food besinlerden kaçınmanızı öneririz.
Dengeli beslenmek çocuk sahibi olmak isteyen anne adayları kadar baba adayları için de önemlidir. Sağlıklı hormonal denge için beslenme oldukça önemli bir faktördür.
Çocuk sahibi olmak birçok çift için beklenen ve istenen bir durumdur. Ancak bu isteği stres haline getirmek yapmanız gereken en son şeylerden biri olmalı. Çocuk sahibi olmayı mesele haline getirip olamayan pek çok çift tanırız. Bu çiftlerden bazıları bu durumu stres haline getirmekten vazgeçip durumu akışına bırakırlar. Ve bingo! Tam da bu süreçte, bebek sahibi olacaklarının müjdesini alırlar.
Anne baba olmak isteyenlerin de bu sürecin doğal akışında gerçekleştiğini kabul etmeleri gerekir. Bebeğiniz tam da olması gereken zamanda kucağınızda olacaktır. Sadece buna inanın.
Bebek sahibi olmaya karar verdiğinizde, mutlaka bir jinekoloğa giderek, hamile kalmanıza engel bir durum olup olmadığını bir uzman gözüyle kontrol ettirmenizde büyük yarar var.
Yukarıda sıraladığımız yöntemleri uygulayarak, doğal bir şekilde hamile kalmak mümkün. Bebek isteyen çiftler için doğal yollarla gebelik başlaması için hekimler de yaklaşık 2 yıllık bir sürecin tamamlanmasını öngörüyorlar.
Ancak bu süre içinde gebelik söz konusu olmazsa, altta yatan başka nedenlerin olup olmadığını araştırmaya başlayabilirsiniz.
Unutmayın ki, aşılama veya tüp bebek gibi süreçlerde dahi gebelik oluşmadığı halde, daha sonrasında doğal yolla hamile kalıp bebek sahibi olan milyonlarca çift mevcut.