Bebekler için Bal Kabağı Çorbası Tarifi

02 Kasım 2021 - 21:48

Bebek beslenmesi konusunda çok dikkatli davranan annelerin en hassas olduğu konulardan biri de ek gıdalar ve bunlardan biri olan bal kabağı

Bebek beslenmesi konusunda çok dikkatli davranan annelerin en hassas olduğu konulardan biri de ek gıdalar ve bunlardan biri olan bal kabağı. Her bebekte farklı olmakla birlikte genelleme yapılacak olursa 6. aydan itibaren bebekler ek gıdaya geçişe hazırlanabiliyor. Elbette burada söz hakkı kesinlikle doktorunuza ve bebeğinizin gelişime bağlı. Doktorunuzun yönlendirmesiyle ek gıda aşamasına geldiyseniz ve farklı ek gıdalar arıyorsanız, karşınıza ilk çıkan kuşkusuz balkabağı olacaktır. Gerek C vitamini açısından gerekse de içerdiği demir bakımından zengin olan balkabağı sayesinde bebeklerinizin seveceği lezzetli ek gıdalar hazırlayabilirsiniz.

Sindirim açısından kolaylığı düşünülecek olursa hazırlayacağınız ek gıdaların çorba şeklinde sunulması gerekir. Keza bunun yanında püre şeklinde de ek gıdalar hazırlanabilir. Şimdi her annenin merak ettiği bebekler için bal kabağı çorbası tarifi nasıldır ve ne gibi faydalar sağlar, öncelikle bu konuyu ele alalım.

Bebekler için Bal Kabağı Çorbasının Faydaları

Bebek besinleri dediğimizde hemen akıllara sebzelerin gelmesi bir tesadüf değil. Özellikle bağışıklık ve sindirim sistemi düşünüldüğünde çoğu çocuk doktoru da sebze tüketimine eğilim gösterilmesini öneriyor. Ne var ki, sebzeler çoğu insanda olduğu gibi bebeklerde de beğenilmeme etkisi yaratabilir. Bu konuda farklı sunumlar ve tariflerle sebzeleri ek gıda haline getirebilmek maalesef yine siz değerli annelere düşüyor. İşte tam da bu noktada karşınıza çıkan ve kış aylarında vazgeçilmezlerden sayılan balkabağı tam da kurtarıcınız olacaktır. İster püre isterseniz de çorba olarak hazırlayabileceğiniz bu sebze bakın bebeklere hangi faydaları sağlıyor:

Lifli yapısıyla dikkat çeken bal kabağı öncelikle kabızlık gibi can sıkıcı bir durumun önüne geçiyor. Bebeklerde sık yaşanan gaz sancıları ve kabızlık sorunlarının önüne bu sebze sayesinde geçebilirsiniz. Başta göz olmak üzere deri sağlığında da etkileri tespit edilen bal kabağı barındırdığı A vitamini sayesinde hücre yapılandırmasını hızlandırıyor. Demir ve kalsiyum gibi çeşitli mineralleri içeren bal kabağının kemik gelişimindeki etkisine ek olarak kansızlığı da iyi geldiği biliniyor. Vücutta yer alan toksinlerin idrar yolu sayesinde atılması da yine bu tatlı bal kabağı tüketimiyle oluyor. İçeriğinde yer alan çeşitli antioksidanlarla vücuda dışarıdan gelebilecek mikroplara karşı koruma ve iltihapların iyileşmesinde büyük etkiler sağlar.

Özetle sayamadığımız kadar faydası bulunan bal kabağı sayesinde bebeklerinize ek beslenme ve korunma desteği sunabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli olan bebekler için bal kabağı çorbası nasıl yapılıyormuş, haydi hep birlikte bakalım.

Bebekler için Bal Kabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Gelişimini normal bir süreçte seyreden bebekler için 6.aydan sonra hazırlanmaya başlanan balkabağı çorbası için ilk olarak doktorunuzla görüşmelisiniz. Keza ek gıdalara geçiş sürecinde size önerilen bazı gıdaları tüketmek bazılarından da uzak durmak gerekiyor. Bu durum elbette bebeğin alerjik reaksiyon göstermesinin önüne geçmek için önemlidir. Bu koşullarda yapımı çok basit bal kabağı tarifimize geçebilirsiniz.

Kullanılacak Malzemeler

1 dilim bal kabağı 1 adet patates 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı irmik 2 su bardağı su Bal Kabağı Çorbası Yapılışı

Tüm sebzeleri küp küp doğradıktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı ile biraz kavurmalısınız. Kavurma işlemini yeterli gördüğünüz anda 2 bardak suyu ilave ederek kısık ateşte kaynamaya bırakın. Bu aşamada sebzelerin güzelce piştiğinden emin olmalısınız. Dilerseniz arada bir çatal vasıtasıyla sebzelerin yumuşama seviyesini kontrol edebilirsiniz. Sebzelerin piştiğinden emin olduğunuz anda ocağı kapatın ve içerisinde 2 tatlı kaşığı irmiği ekleyin. İrmik, çorbanın ısısı sayesinde yumuşayacaktır. İçilecek kıvama geldiğinde blenderdan geçirerek bebeğinize içirebilirsiniz. Eğer evinizde blender bulunmuyorsa bir süzgeç yardımıyla da çorbayı içilecek kıvama getirebilirsiniz.